Skip to main content

Det kan være svært, når dine venner drikker for meget alkohol. Du vil gerne sikre dig, at de er i sikkerhed, men du vil heller ikke virke som en der forsøger at ødelægge festen og den gode stemning.

I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips til at håndtere berusede venner. Vi vil også give nogle ressourcer til dem, der har brug for hjælp til at håndtere alkoholudfordringer i deres liv. 

Tal åben om drikkeriet inden festen

Hvis du har en ven, der drikker for meget alkohol, er der nogle ting, du kan gøre for at hjælpe vedkommende. For det første kan du prøve at tale med dem om deres drikkeri. Hvis de ikke er modtagelige for den samtale, kan du prøve at tale med en anden person, der står dem nær, f.eks. et familiemedlem eller en anden ven. 

Prøv at finde grunden til at de drikker så meget?

Hvis de er modtagelige for at tale om problemet, kan du derefter forsøge at undersøge, hvorfor de føler, at de har brug for at drikke så meget alkohol. Føler de, at de ikke kan have det sjovt og feste, medmindre de er fulde? 

Prøver de at dulme en smerte eller angst? Måske føler de at alkoholen giver modet til at være festlig, udadvendt eller måske giver alkoholen modet til at komme på dansegulvet. 

Hvis du forstår deres motivationer, kan det hjælpe dig med at tale om problemet på en mere medfølende måde. Det er også vigtigt at undgå fordømmende sprog. I stedet for at sige “du drikker for meget” kan du f.eks. sige “jeg er bekymret for, at du drikker mere, end det er godt for dig”

Vær meget opmærksom på ovenstående, netop det at bruge alkohol til at ”blive en anden person” kan nemt udvikle sig til alkoholmisbrug og alvorlig alkoholafhængighed.

Det er også vigtigt at sørge for, at du tager dig af dig selv. Alkoholproblemer kan være svært at håndtere, og det er vigtigt at have et støttesystem på plads. Hvis du har brug for hjælp til at håndtere alkoholisme i dit eget liv, kan du kontakte alkohollinjen på 70205501.

Leave a Reply